Vanliga frågor & svar

Våra tjänster

Vad kostar det att ta nya tinderbilder?

Vi har flera olika paket som passar dig och din budget. Du hittar alla våra aktuella erbjudanden och priser på vår bokningssida.

Hur går en fotosession till?

Efter du bokat tid och plats kommer vi kontakta dig för att bekräfta bokningen. Då planerar vi vilka platser vi kan fota på, vilka kläder du kan använda och hur vi kan framhäva din personlighet bäst.

På fotodagen möts vi upp på bestämd tid och plats och fotar alla bilder! Nästa steg är att du får ett galleri av bilderna som du får välja dina favoriter från. Slutligen levereras bilderna via e-post. 

Behöver jag ta med mig något?

Vi brukar rekommendera 3-4 olika outfits för att få variation i bilderna. Det är också smart att ta med lite olika props om möjligt, exempelvis gitarr, sportprylar, bil eller liknande. Även halsband, ringar och andra smycken som kan visa din personlighet är välkommet.

Hur sker betalningen?

Betalning sker på plats kontant eller med swish. Vid särskilda önskemål kan vi även skicka faktura.

Kan ni fotografera på helger?

Japp! Vi är flexibla med tider. När du bokar en tid med oss oss får du själv välja förslag på datum. Vid förhinder eller dåligt väder kan vi alltid boka om! 

Kommer ni använda bilderna på webbsidan?

Nej! När du köper en fotografering av oss så äger du dina bilder till fullo. Det betyder att du även får copyright till bilderna.

Det kan hända att vi frågar dig snällt om vi får använda bilderna på webbsidan och sociala medier, speciellt om du får exceptionellt bra resultat i matchningar, men då är det upp till dig om du vill tillåta det.

Behöver jag erfarenhet som modell?

Absolut inte! Vi coachar och hjälper dig med posering genom hela fotograferingen. Vi utgår från att du aldrig stått framför en kamera tidigare i ditt liv.

Hur många bilder får man?

Vi har olika paket med allt från 5-30 bilder i olika utföranden, från stadsfotografering till studioporträtt. Om du på efterhand ångrar dig och vill köpa till extra bilder så går det alldeles utmärkt. Prata med din fotograf för mer information.

Redigerar ni bilderna?

Vi gör grundläggande redigering, dock ingen djupare skin retouch. I vår redigering ingår färg- och ljusjustering, borttagning av störande objekt och beskärning. Alla bilder skickas dessutom både i färg och svartvitt.

Får man bra resultat?

Av alla fantastiska människor vi fotograferat har vi endast fått positiva recensioner och rapporter! Men att få statistik är svårt då mycket beror på egen användning, Tinders algoritm och annat. Vi vill inte publicera siffror som kan vara missvisande.

Allmänna frågor

Vilka är ni?

Vi som driver Tinderbild är tre professionella porträtt- och modefotografer från Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi har många års erfarenhet av att fotografera och coacha människor framför kameran.  Dessutom jobbar vi bara med högkvalitativ kamerautrustning! Läs mer »

Hur tar man en bra tinderbild?

Du vill framhäva din personlighet. Du kan exempelvis visa när du gör en rolig aktivitet eller sysslar med din favorithobby! Undvik selfies, be istället en kompis eller fotograf att ta bilderna åt dig. Läs mer »

Fotar ni även tjejer?

Även om vi marknadsför oss främst till män så går det alldeles utmärkt att boka oss som tjej. Som modefotografer har vi faktiskt mest erfarenhet av att fotografera kvinnor! Chatta med oss

Hur viktiga är bilderna på Tinder?

En riktigt bra bild kan vara avgörande för att få goda resultat på dejtingappar. Forskning har visat på att riktigt bra bilder kan öka antalet matchningar med 300%. Boka fotograf »

Fråga oss något!

Skicka din fråga till oss så svarar vi så fort vi har möjlighet.

Kontakta oss