Känner du till de här 7 dejtingapparna?

apr 23, 2023

Under de senaste åren har användningen av dejtingappar exploderat i popularitet. Med så många alternativ tillgängliga kan det vara överväldigande att veta vilken man ska välja. Oavsett om du letar efter en tillfällig fling eller ett seriöst förhållande så finns det en dejtingapp för dig! I det här inlägget ska vi utforska några av de mest populära dejtingapparna i Sverige och vad som skiljer dem från varandra.

Varför använda dejtingappar?

Datingappar har blivit ett alltmer populärt sätt för människor att träffa och komma i kontakt med andra. En av de största fördelarna med att använda dejtingappar är att de ger ett bekvämt sätt att träffa nya människor. I stället för att behöva gå ut och försöka träffa någon personligen på krogen kan du helt enkelt logga in på din dejtingapp och börja swipa!

En annan fördel med att använda dejtingappar är att de gör det möjligt för dig att vara mer specifik när det gäller vilken typ av person du letar efter. De flesta dejtingappar har en rad filter som du kan använda för att begränsa din sökning utifrån saker som ålder, plats och intressen.

Hur viktigt är det med bra profilbilder?

När det gäller nätdejting är det första intrycket A och O. Studier har visat att majoriteten av användarna spenderar mer tid på att titta på bilder än att läsa profiler. Det betyder att det är viktigt att ha bra bilder på din dejtingapp-profil om du vill sticka ut och locka till dig potentiella matchningar.

Vad gör ett bra foto i en app som Tinder eller Bumble? Först och främst ska alla bilder vara av hög kvalitet och tydligt. Suddiga, pixlade eller dåligt belysta foton kan ge intryck av att du inte bryr dig tillräckligt mycket om att presentera dig själv. Dessutom ska dina foton vara en bra representation av vem du är och vad du söker i en partner. Om du till exempel letar efter ett seriöst förhållande skickar ett foto där du festar med vänner kanske inte rätt budskap.

En professionell fotograf kan hjälpa dig att välja de bästa kläderna, poserna och inställningarna för att visa upp din personlighet och presentera dig själv på ett så attraktivt sätt som möjligt.

Läs mer: Vad kostar det att boka en professionell fotograf för dejtingbilder?

Den ökande populariteten för dejtingappar

I takt med att dejtingapparnas popularitet har ökat har även antalet personer som använder dem ökat. Enligt en undersökning från Pew Research Center i USA har 30 % av vuxna män och kvinnor använt en dejtingapp någon gång i livet. I Sverige är siffran ännu högre, en undersökning visar att 55 % av svenskar har använt en dejtingapp.

En annan faktor som bidrar till dejtingapparnas popularitet är ökningen av nätdejting i allmänhet. I takt med att fler människor har vänt sig till internet för att träffa nya människor har dejtingappar blivit en naturlig förlängning av denna trend.

Låt oss nu ta en närmare titt på några av de mest populära dejtingapparna i Sverige!

Tinder

Tinder är en av de mest populära dejtingapparna i världen, och det finns goda skäl till det. Appen är otroligt användarvänlig och lätt att använda. För att komma igång är det bara att skapa en profil och börja swipa.

En av de unika funktionerna hos Tinder är att man kan använda ”Super Like”. Med den funktionen kan du låta någon veta att du verkligen är intresserad av honom eller henne genom att använda ett Super Like. Detta kan hjälpa dig att sticka ut från mängden och öka dina chanser att få en matchning.

Fördelar

 • Enkel och lätt att använda
 • Stor användarbas
 • Många extrafunktioner
 • Används över hela världen

Nackdelar

 • Gratisversionen är begränsat
 • Höga kostnader för alla betalda funktioner

Rekommenderas för

Alla som vill ha ett brett utbud av potentiella matchningar och ett användarvänligt gränssnitt. Tinder är den mest populära dejtingappen sedan många år tillbaka och står stark än idag.

Badoo

Badoo är en annan populär dejtingapp som är känd för sin stora användarbas. Appen har över 400 miljoner användare världen över, vilket gör den till ett bra alternativ för alla som vill träffa nya människor.

En av de unika funktionerna hos Badoo är funktionen ”Encounters”. Med den här funktionen kan du svepa genom potentiella matchningar och ange om du är intresserad av dem eller inte. Om båda parter anger att de är intresserade är det en match!

Fördelar

 • Stor användarbas
 • Gratisversionen har många funktioner
 • Webbversion som är enkel att använda

Nackdelar

 • Kräver betalning för att starta chattar om man inte matchat
 • Hög kostnad för betalda funktioner
 • Många fejkkonton och inaktiva konton

Rekommenderas för

Den som vill ha en stor användarbas och en rad gratisfunktioner.

Bumble

Bumble är en dejtingapp som grundades av Whitney Wolfe Herd, som också var en av medgrundarna till Tinder. Bumble skapades med uppdraget att ge kvinnor mer kontroll i dejtingvärlden. På Bumble tar kvinnor det första steget och har 24 timmar på sig att skicka ett meddelande till den person de matchat med, medan männen har 24 timmar på sig att svara. Bumble är inte bara till för dejting, utan även för att skapa vänner och yrkesmässiga kontakter.

En av de unika funktionerna hos Bumble är att den har ett vänskaps-läge som kallas Bumble BFF. Detta läge gör det möjligt för användare att hitta vänner i sitt område genom att svepa på profiler. Bumble har också ett läge för affärsnätverk som kallas Bumble Bizz, som hjälper användare att få kontakt med andra yrkesverksamma inom sin bransch.

Fördelar

 • Kvinnor har större kontroll över sina matchningar och konversationer.
 • Möjlighet att skapa vänner och professionella kontakter
 • Möjlighet att filtrera efter specifika kriterier
 • Enkelt och användarvänligt gränssnitt

Nackdelar

 • Begränsad tid för att inleda en konversation
 • Inte lika många användare som exempelvis Tinder eller Badoo

Rekommenderas för

Bumble är ett bra alternativ för kvinnor som vill ha mer kontroll över sitt dejtingliv, samt för dem som vill skapa vänner eller professionella kontakter. Appen rekommenderas också för dem som vill ha ett enkelt och lättanvänt gränssnitt.

OkCupid

OkCupid är en dejtingapp som grundades 2004. Den har fått beröm för sin inklusivitet och fokus på personlighet framför utseende. Användarna ställs en rad frågor för att fastställa deras personlighetsdrag och värderingar. Appens algoritm matchar därefter användarna utifrån deras svar på dessa frågor. Detta gör matchningarna mer personliga och skräddarsydda!

En av de unika funktionerna hos OkCupid är att användarna kan se vem som har gillat deras profil utan att behöva betala för ett premiumabonnemang. Appen har också avancerade sökfilter som gör det möjligt för användare att filtrera potentiella matchningar baserat på intressen, personlighetsdrag med mera.

Fördelar

 • Avancerad profilinställning och matchningsprocess
 • Möjlighet att svara på en uppsättning frågor för att förbättra matchningsresultaten.
 • Inkognitoläge för att bläddra i profiler
 • Gratis att använda med möjlighet att uppgradera till premiumfunktioner.

Nackdelar

 • Kan vara tidskrävande att ställa in en detaljerad profil
 • Vissa användare kan tycka att frågorna är lite för privata.
 • Begränsat antal matcher som tillhandahålls dagligen i gratisversionen

Rekommenderas för

OkCupid rekommenderas för dem som letar efter en dejtingapp som sätter fokus på personlighet och kompatibilitet.

Match.com

Match.com är en av de äldsta dejtingsajterna och har lyckats matcha otaliga singlar världen över sedan starten 1995. Den är populär bland personer som söker seriösa relationer och är villiga att investera tid och kraft för att hitta rätt partner.

En av de unika funktionerna hos Match.com är dess algoritm, som använder ett personlighetstest för att matcha användare utifrån deras intressen, värderingar och mål. Algoritmen lär sig av användarnas beteende, och ju mer de använder webbplatsen, desto bättre blir matchningarna.

Fördelar

 • Stor användarbas
 • Långvarigt rykte för lyckade matchningar
 • Avancerade sökalternativ och algoritm för personlighetsmatchning

Nackdelar

 • Betalat medlemskap krävs för de flesta funktioner
 • Begränsade kommunikationsmöjligheter för icke betalande medlemmar

Rekommenderas för

Match.com rekommenderas för personer som söker ett seriöst förhållande och är villiga att investera tid och pengar för att hitta rätt partner.

Facebook Dating

2018 meddelade Facebook att de skulle lansera en dejtingtjänst som hette Facebook Dating och som var utformad för att integreras med Facebook-appen. Med över 2 miljarder aktiva användare på Facebook är det inte konstigt att de bestämde sig för att förgrena sig till dejtingvärlden. För att använda Facebook Dating, öppna appen i din mobil och hitta ”Dejting” i menyn för att starta ett konto.

En unik funktion hos Facebook Dating är att den låter dig komma i kontakt med personer baserat på din Facebook-aktivitet, till exempel evenemang som du har deltagit i och grupper som du har gått med i. Dessutom erbjuder tjänsten funktionen ”Secret Crush”, som gör att du kan välja upp till nio Facebook-vänner som du är intresserad av. Om någon av dessa vänner också lägger till dig i sin lista över ”Secret Crush”, meddelar Facebook Dating er båda att det finns en matchning.

Fördelar

 • Stor användarbas
 • Helt gratis att använda
 • Integrerat med Facebook-appen
 • Unik ”Secret Crush”-funktion

Nackdelar

 • Begränsad till Facebook-användare
 • Begränsade funktioner jämfört med andra dejtingappar

Rekommenderas för

Facebook Dating är ett utmärkt alternativ för dem som redan är aktiva Facebook-användare och som är intresserade av att hitta potentiella matchningar baserat på liknande intressen och händelser. Dessutom är funktionen ”Secret Crush” ett roligt sätt att potentiellt få kontakt med vänner som du är intresserad av.

Happy Pancake

Happy Pancake är en svensk dejtingapp som grundades 2007. Den har sedan dess vuxit till att bli en av de mest populära dejtingapparna i Sverige, med över 1,7 miljoner medlemmar. Happy Pancake är gratis att använda och användarna kan skicka och ta emot meddelanden utan några begränsningar.

En av de unika funktionerna hos Happy Pancake är att användarna kan skapa detaljerade profiler, inklusive information om sina intressen, hobbies och vad de söker i ett förhållande. Appen har också en matchmaking-funktion som föreslår potentiella matchningar baserat på informationen i användarens profil.

Fördelar

 • Happy Pancake är helt gratis att använda.
 • Har en stor användarbas, vilket gör det lätt att hitta potentiella matchningar.

Nackdelar

 • Happy Pancake är endast tillgänglig i Sverige.
 • Vissa användare kan tycka att bristen på mer avancerade funktioner är begränsande.
 • Appens design och användargränssnitt är kanske inte lika modernt eller intuitivt som vissa andra dejtingappar.

Rekommenderas för

Happy Pancake är ett bra val för personer i Sverige som letar efter en gratis dejtingapp med en stor användarbas.

Slutsats

Det finns många dejtingappar i Sverige, alla med sina egna unika funktioner och användarbaser. Oavsett om du letar efter en tillfällig flört eller ett seriöst förhållande finns det en app för alla. Tinder är ett populärt alternativ för sitt enkla och raka gränssnitt, medan Badoo erbjuder en mångsidig användarbas. Bumble är ett bra alternativ för kvinnor som vill ha mer kontroll över sitt dejtingliv, och Happn låter användare träffa personer som befinner sig i närheten.

Även om dejtingappar har sina för- och nackdelar har de utan tvekan blivit ett populärt och bekvämt sätt för människor att komma i kontakt med potentiella partners. Med det växande antalet användare och nya funktioner som läggs till regelbundet är det tydligt att dejtingappar är här för att stanna. Oavsett om du är en erfaren användare eller en nykomling är det viktigt att vara säker och ha roligt när du använder dessa appar!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sommarkampanj: 15% rabatt på alla fotopaket fram till 1 september! Ange kod SOMMAR15 i kassan. Våra paket

Du kanske också vill läsa…