Hur du förbereder dig för dina nya tinderbilder!

jul 4, 2021

Det är snart dags för dig att stå i rampljuset och bli fotograferad av en professionell fotograf. Det kan kännas nervöst eller förväntansfullt. Men oavsett hur det känns är det viktigt att du gör det bästa du kan för att säkerställa bästa bildresultat. En bild skapas från båda sidor av kameran!

Du kan redan nu börja förbereda dig inför din shoot genom att följa våra råd nedan. En sak är säker – det kommer bli en fantastisk, kul och innehållsrik upplevelse!

Kom i tid

När du bokar in din session så lägger din fotograf undan två timmar för din räkning. Varje minut du förlorar på att inte vara i tid hade kunnat gå till att ta ett par extra bilder – kanske den vinnande bilden!

Kom hel och ren

Sov ut ordentligt natten innan så du slipper påsar under ögonen på dina bilder. Trimma skägget, kläm alla finnar, fixa håret och kom fräsch och fylld av energi. Både vi och dina matchningar vill att du ska se ut som en stjärna.

Ta med flera outfits

Vår rekommendation är att ta med 3-4 outfits som du kan växla mellan under fotograferingen.

Ett hett tips är att ta med kläder som du kan kombinera i olika lager, exempelvis en t-shirt under en skjorta under en jacka. På så vis kan vi hjälpas åt och pussla ihop nya outfits åt dig på plats och improvisera lite.

Ett av våra mål är att dina bilder ska se ut som att de är tagna på flera olika platser vid flera olika tidpunkter. Kläderna hjälper till att förmedla den känslan!

Ta med accessoarer, smycken och props

Smycken och accessoarer hjälper dig att sticka ut ur mängden, framför allt på Tinder.

Det kan vara enkla saker som en keps, ett snyggt halsband, ringar eller solglasögon. Om du känner dig osäker, ta med allt du har så kan du diskutera med fotografen.

Props är ett extremt värdefullt verktyg för dig som vill förmedla personlighet i dina bilder. Det visar att du har ett liv, hobbies, drömmar och en identitet som folk kommer vilja veta mer om.

Var inte orolig för att använda props du inte är van vid – fake it til you make it! Vissa props kan vi dessutom hitta på plats under fotograferingen och improvisera.

Några exempel på props kan vara:

  • Gitarr
  • Hund/hundvalp
  • Dator
  • Boxningshandskar
  • Motorcykel
  • En kopp kaffe
  • Gym-ryggsäck
  • Inlines

Miljöer och platser – vad passar dig?

Var du blir fotograferad är lika viktigt som dina outfits. Vad är du för en person, och hur kan vi fånga din personlighet i rätt miljöer? Vi som fotografer är duktiga på att improvisera i nya miljöer och har ofta äss i rockärmen. Men om du har några egna förslag är det väldigt värdefullt.

Är du en gymråtta så kan vi fota på ett gym. Är du en partykille kan vi fota i en bar. Är du en naturmänniska kan vi fota i en park. Fundera lite på vad som skulle passa dig!

Undersök konkurrensen

Medan du läser detta just nu, plocka fram tinder i din mobil. Gå in i inställningarna och ställ in att du söker efter samma kön som du själv. Gå tillbaka och swipa på ett dussintals profiler för att se hur andra presenterar sig i sina bilder.

Fundera lite på vilka profiler som sticker ut och varför. Lägg märke till vad som gör de dåliga profilerna dåliga. Dra några egna slutsatser och fundera på hur du kan utnyttja denna nya information i dina egna bilder!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sommarkampanj: 15% rabatt på alla fotopaket fram till 1 september! Ange kod SOMMAR15 i kassan. Våra paket

Du kanske också vill läsa…