Fem bilder du borde radera ur din Tinderprofil

jul 5, 2021

Det finns rätt och det finns fel

Det första man måste förstå när det kommer till dejtingbilder är att de signalerar en viss känsla. Det kan vara medvetet eller omedvetet.

Fråga dig själv: vad är det för känsla du vill signalera utåt?

Vi måste börja i rätt ände.

Om ditt mål är att signalera att du är en tråkig, ensam kille som är desperat efter ett ligg… då är det bäst du slänger upp den där gymselfien du tog för ett år sen. Se allvarlig och dryg ut. Lycka till!

Om ditt mål är att signalera självsäkerhet, positivitet och en intressant livsstil… då bör du sikta lite högre.

Här är några förslag på bilder du absolut borde radera från din Tinder omedelbart.

Selfies, selfies, selfies

Om du öppnar din tinder nu och flera av dina bilder är selfies, radera dem. Gör om och gör rätt. Inga selfies. Aldrig. Inte ens om du ser ut som Brad Pitt.

En selfie signalerar ensamhet. Du gör saker själv och du har inga vänner som kan ta bilder på dig. Det betyder, logiskt, att du kanske har en introvert personlighet.

Utöver det har selfies tagna med mobilen generellt sätt låg bildkvalitet, och ofta förvrängda på grund av det minimala objektivet.

Ensamhet. Låg bildkvalitet. Konstiga vinklar.

Kort och gott: undvik selfies.

Gör det här istället: Be en kompis ta en bild på dig, eller ställ ifrån dig mobilen och sätt en timer på den. Be en främling att fotografera dig. Eller boka oss!

Undantag: Selfies är okej när du åker snowboard ner för ett berg i solnedgången och bakgrunden är en perfekt tavla. Eller dyker bland hajar i Maldiverna.

”Tuffa” bilder

Många killar förväxlar självsäkerhet och osäkerhet.

En självsäker kille behöver inte se tuff och hård ut. Han ler och skrattar och kan bjuda på sig själv.

En självsäker kille har bilder med en badring runt nacken, när han brottas med sin hund, när han har kul med kompisar.

En osäker kille spänner sig framför spegeln. Han är ensam på sina bilder. Han ler aldrig.

…Och han inbillar sig att tjejer vill ha tuffa killar som spänner sig i spegeln och aldrig ler.

Tro mig, osäkerheten lyser genom.

Vad vill du helst signalera: Att du är en kul och utåtriktad person som är skön att hänga med, eller en tjurskalle som tar livet på för stort allvar i hopp om att framstå som en ”alfa”?

Gör det här istället Le på dina bilder. Ja, ett stort leende med tänder. Ta bilder i situationer där du har roligt och visar det. Visa dig själv med polare, när ni skrattar och har kul. Visa att du är en varm, härlig snubbe man vill hänga med.

Nej, du behöver inte skratta och le på varje bild. Men kom ihåg att du signalerar känslor i dina bilder. En person som aldrig skrattar eller ler är helt enkelt en dryg tråkmåns.

Undantag: Om du vill se tuff ut, sätt dig själv i en miljö där det passar in. Hitta en motorcykel, eller gör någonting som kräver stor koncentration – exempelvis när du spelar ett instrument, bergsklättring eller en sport.

Skitiga, gamla kläder

Och dina kläder signalerar massor av olika egenskaper hos dig. Status, hygien, stil, attityd, livsstil.

Mjukisbyxor och en sliten t-shirt är en varningsklocka. Risken är stor att du luktar illa, aldrig städar lägenheten eller helt enkelt bara är en fattiglapp.

En snygg jeansjacka, tighta byxor och snygga skor signalerar en helt annan person. Du är stilmedveten, vet ditt värde och tar hand om dig själv!

En vit skjorta och svart kavaj kan signalera status, självförtroende och manlighet.

Börja fundera på hur du klär dig och bär upp dig själv. Vad vill du signalera utåt?

Gör det här istället: Var mer medveten om ditt mode. Skitiga gamla tröjor och slappa byxor går bort direkt. Börja googla runt efter stiltips för män och uppgradera din garderob.

Undantag: Om du ser ut som en grekisk krigare kan det vara okej med wife beaters. Men varför chansa? Klä dig snyggt, kompis.

Meningslösa porträtt

Du kan anlita världens bästa fotograf till att ta fantastiskt fina bilder av dig.

Men om allt du gör på dina bilder är att stå eller sitta och stirra in i kameran så spelar det ingen roll. Du är tråkig och har ett tråkigt liv.

Hur löser du det? Börja ta bilder där du gör aktiviteter. Sätt dig själv i en kontext.

Visa när du lagar mat, spelar gitarr, hänger på stranden, spelar biljard, dricker en öl – vad som helst är bättre än ingenting!

Du vill inte signalera att du är en tråkmåns som aldrig hittar på någonting. Du vill signalera att du har ett intressant, inbjudande, spännande liv som tjejer kanske kan bli en del av.

Även om du ser bra ut och kan rida på dit utseende så kommer du få en boost av att börja visa bilder där du faktiskt hittar på saker.

Gör det här istället: Bokstavligen vad som helst. Köp en kaffe och ta några bilder när du promenerar nerför gatan. Klappa en hund. Dribbla en boll. Dyk från en brygga. Åk till en naturreservat. Ät en burgare. Vad som helst förutom ingenting.

Undantag: Den första bilden i ditt galleri behöver inte vara så actionfylld. Den ska helst vara ett enkelt, stilrent porträtt av dig.

Suddiga, dåliga bilder

Vid tillfälle, använd en dedikerad kamera snarare än din mobilkamera.

Du vill ha skarpa, högupplösta bilder som visar dig tydligt och får dig att sticka ut.

På samma sätt vill du att du ska vara i fokus på bilden. Undvik gruppbilder eller utzoomade bilder där det inte går att identifiera dig.

Undvik plottriga miljöer som distraherar från dig och det du gör på bilden. Försök att sticka ut mot bakgrunden!

Kort och gott, fokusera på bildkvaliteten både rent tekniskt och även i miljön du befinner dig i. Glöm inte bort att det är du som ska vara stjärnan i bilden.

Gör det här istället: Investera i en hybrid- eller systemkamera, eller hör med dina vänner om du får låna deras. Ta med den när du gör aktiviteter och be vänner fotografera dig på plats.

Undantag: Om alla dina bilder är perfekta fotografiska kvalitetsporträtt så kan det kännas fejk och skumt. Ibland är det faktiskt positivt med lite sämre kvalitet på bilderna. Mobilbilder kan ibland ge mer autencitet. Mix it up.

Tinder är ett ytligt spel där den med snyggast bilder vinner. Men det handlar inte bara om att välja de vinnande bilderna för din profil utan också om att undvika de förlorande bilderna. Börja identifiera vilka av dina bilder som bryter mot ovanstående regler, och börja bygga upp ett nytt lager med bilder där du gör rätt. Vill du ha professionell hjälp, boka en tid med oss.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sommarkampanj: 15% rabatt på alla fotopaket fram till 1 september! Ange kod SOMMAR15 i kassan. Våra paket

Du kanske också vill läsa…