Tinder är ett spel där killar har oddsen emot sig

jul 17, 2021

Det finns flera anledningar till att de flesta män har det tuffare att få matchningar än tjejer på Tinder.

Tack och lov finns det en lösning: Skaffa bättre tinderbilder.

Är bilderna verkligen så viktiga? Ja! De är första steget till nästa dejt.

Din profil och dina chattmeddelanden är nästa steg – bilderna kommer först.

Här utforskar vi varför Tinder är vinklat till kvinnors fördel.

Kvinnor har andra kriterier än män

Män och kvinnor attraheras av olika saker hos det motsatta könet. Ur ett rent psykologiskt perspektiv spelar vi på två helt olika bollplaner.

Kvinnor och män har dock en sak gemensamt: vi attraheras av drag som evolutionärt och historiskt säkrat vår överlevnad och fortplantning i världen.

Män attraheras till kvinnor som är hälsosamma och unga, med en fysik som pekar på att de skulle kunna bli bra mödrar till vår avkomma. Eftersom dessa drag är helt visuella är det inte konstigt att män reagerar starkare (ofta mer impulsivt) på visuell stimuli än kvinnor.

Kvinnor å andra sidan har andra kriterier. Attraktiva drag hos män är ofta osynliga, inneboende egenskaper. Humor, social intelligens, omtänksamhet, ledarskap och status är exempel.

Kvinnor har lättare än män för att visa upp sina attraktiva drag genom sina bilder.

Många tjejer använder helt enkelt selfies i sin tinderprofil eftersom det räcker för att få matchningar. Vi män ser ett sött ansikte och swipar höger.

Det funkar inte åt andra hållet. En selfie säger ingenting om vår personlighet som män.

Vi behöver bilder som visar vilka vi är och att vi har dessa attraktiva egenskaper.

Konkurrensen är hård

Dejtingappar utgörs till 75% av män, vilket betyder att vi har en extremt hög konkurrens på dejtingmarknaden.

Addera detta ovanpå att tjejer redan får extremt många matchningar och meddelanden från män som är precis lika hungriga efter deras uppmärksamhet som du.

Det positiva är att de flesta killar har extremt dåliga bilder av sig själva. De vet inte vad tjejer attraheras av. Därför använder de, precis som de flesta tjejer, selfies.

Tyvärr fungerar inte selfies för killar. Vi behöver visa personliga egenskaper genom livsstilsbilder och högkvalitativa porträtt.

Föreställ dig att du är en tjej på Tinder. Varenda profil är en kille som försöker se tuff och seriös ut på en lågupplöst selfie. Plötsligt dyker du upp: en kvalitetsbild där du är välansad, välklädd och ler inbjudande. Du sticker genast ut.

Testa själv! Byt över till ”killar” på Tinder och vänster-swipa på ett hundratal profiler. Lägg märke till vilka bilder som sticker ut ur mängden och varför. Analysera konkurrensen och ta nya bilder!

Tinders algoritm är skräp

Bakom kulisserna jobbar Tinder med att rangordna dig i sitt hav av användare.

Redan under de första två dygnen efter din profil skapats får du ett så kallat ELO-värde, en siffra som bestämmer hur ofta din profil kommer visas för tjejer på Tinder.

Läs mer om Tinders algoritm här: https://onlineforlove.com/tinder-elo/

Har du klockrena bilder och får många högerswipes kommer du få ett högt ELO-värde. Det betyder att du kommer synas mer vilket i sin tur kommer ge dig fler matchningar.

Har du dåliga bilder och swipar höger på varenda tjej är risken stor att du får ett lågt ELO. Det betyder att du kommer synas mindre och få färre matchningar.

I värsta fall sjunker du så lågt i Tinders ögon att du blir shadowbannad. Anledningar till detta kan också vara att du brutit mot Tinders trivselregler (sluta skicka dick pics för fan).

Ett högre ELO innebär också att du visas oftare för tjejer som också har ett högt ELO – med andra ord, snygga tjejer som får många matchningar.

Anledningen till att Tinders algoritm gömmer bort vissa män och höjer upp andra är för att de vill att du ska köpa deras tjänster. Deras affärsidé bygger på mäns desperation efter kvinnlig uppmärksamhet.

Problemet är att tinders plustjänster bara fungerar om du har schyssta bilder till att börja med – och då behöver du ändå inte betala för dem. Lägg pengarna på bättre bilder istället.

Sammanfattningsvis: Dina bilder och din profil avgör hur mycket Tinder anser att du ska visas för tjejer. Ju bättre bilder du har, ju högre ELO, ju fler matchningar.

Håller du med eller inte? Lämna gärna en kommentar för att ge dina synpunkter i ämnet. Du kanske tillhör en av de killar som står upp mot konkurrensen och får massor av matchningar. Eller kanske du känner igen dig i problemen vi beskriver ovan?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sommarkampanj: 15% rabatt på alla fotopaket fram till 1 september! Ange kod SOMMAR15 i kassan. Våra paket

Du kanske också vill läsa…