Hur du lyckas som tjej på Tinder

jul 21, 2021

Tinder är inte en jämn spelyta.

Killar har sina egna problem att kämpa med – vanligtvis att de får för få matchningar.

För tjejer är problemet ofta motsatsen, att de får för många matchningar. Det beror på att det finns nästan fyra gånger så många killar som tjejer på dejtingappar. Problemet med för många matchningar är det blir svårt att kvalitetssäkra snubbarna man matchar med.

Här kommer några tips och förslag på hur du kan lyckas bättre på Tinder som tjej.

Du får för få matchningar…

Om du inte får matchningar som tjej så är sannolikheten stor att dina bilder är extremt dåliga. Det betyder inte automatiskt att du är ful! Det betyder bara att du har en del saker att ta tag i bildmässigt.

Som tjej borde du kunna få som allra minst ett par matchningar per dag.

Killar, precis som tjejer, är allergiska mot tråkiga människor. En bra början är att byta ut alla dina bilder mot bilder där du ser gladare, fräschare och mer inbjudande ut.

Börja le! Ett fint, brett och varmt leende med tänder slår en låg urringning alla dagar i veckan.

Använd smink (men inte för mycket). Få dina ögon, kinder och läppar att poppa.

Sätt upp håret. Att ändra hårstil från bild till bild skapar variation och visar flera sidor av dig.

Använd tightare kläder. Killar triggas av det visuella och dras instinktivt till höfter, midja, rumpor och bröst. Dölj inte dina former bakom pösiga kläder och luvtröjor.

Fota i bättre vinklar. Hitta vilka vinklar som är mest smickrande för dig. Eller ännu bättre, be en vän att ta bilder av dig. Använd inte bara selfies!

Visa hud (men inte för mycket). Nej, du behöver inte låta allting hänga ut. Men att visa hals, axlar, armar och ben – utan att göra det sexuellt – kan locka till fler högerswipes.

Ta helkroppsbilder. Visa hela dig, inte bara ditt ansikte. Visa dig själv i en intressant, gärna färgglad miljö med schyssta kläder.

Vill du få experthjälp med coachning istället? Boka en fotografering med oss och lyft ditt tindergame.

…eller för många matchningar

Om du är en snygg tjej med bra bilder är risken att du får för många matchningar. Problemet med detta – som kan vara svårt för killar att förstå – är att din inkorg kommer vara fylld med hundratals killar som skriver ”tja, läget?”.

Om du ska chatta med varenda en så hade du behövt säga upp dig från ditt dagjobb.

Men om du är ute efter en seriös relation och ändå matchar med varenda fuckboy i stan så kan det helt enkelt vara så att dina bilder och din profil skickar fel signaler.

Sluta le! Ett fint leende signalerar värme och öppenhet – men om ditt mål är att inte vara riktigt lika inbjudande till allmänheten så kan du blanda in några bilder där du inte ler. Icke-leende bilder signalerar självsäkerhet vilket kan avskräcka svaga, innehållslösa killar.

Använd mognare outfits. Byt ut bikinibilderna mot skjorta och kavaj, blus eller långklänning. För mycket hud lockar killar till att auto-högerswipa på ren instinkt.

Sminka dig som en vuxen människa. Dumpa festbilderna med lösfransar och botoxläppar.

Använd livsstilsbilder. Visa att du har mer att erbjuda än bara ditt utseende. Låt kompisar fotografera dig på gymmet, när du sysslar med din hobby, lagar mat, hänger på stan eller liknande.

Skriv en vettig profil

Bilderna styr Tinder. Men killar med vett innanför pannbenet tar sig tiden att läsa vem du är innan de skriver till dig.

Tjejer gör följande två fel när de skriver sin Tinderprofil:

1) De tror att profilen är oviktig och har därför ingen profil alls, för de får ju matchningar oavsett,

2) De använder sin profil som ett sorts filtreringssystem med en tjugo meter lång kravlista på vilka killar de vill matcha med eller inte.

Tack och lov är det enkelt att skriva en vettig profil som tjej!

Gör detta – signalerar självsäkerhet, personlighet och positivitet:

  • I en mening – eller punktform – beskriv vem du är och vad du gör på fritiden. Keep it short and sweet.
  • Berätta någonting unikt om dig. Vad som helst, även om det är skämtsamt och dumt.
  • Ge en utmaning till killarna som vill matcha med dig. Få killarna att faktiskt berätta om sig själva och visa sin personlighet. Detta i sig kommer vara ett effektivt filter mot tölpar.

Exempel:

Gym, road trips, bra musik och rött vin. Kan hoppa baklänges från badbryggor. Om vi matchar måste du berätta om ditt bästa sommarminne.

– Sushi
– Yoga
– Min hund
– Gitarren
– Världsmästare på felparkering
– Gissar du rätt namn på vovven så kan du få bjuda mig på en drink 😉

Gör inte detta – signalerar osäkerhet och negativitet:

  • Åsikter och politik – ”Jag är feminist och det måste du också vara”
  • Dryga kravlistor – ”Swipa vänster om du är mindre än 2,5 m”
  • Klyschor – ”Jag är bara ute efter seriöst, inga fuckboys”
  • Låååånga presentationer som aldrig tar slut. Tillåt dig själv att vara lite mystisk.

Våga chansa – även i små steg!

Det är möjligt att killen du precis börjat skriva med är en nolla med IQ bulldozer i verkligheten. Men det kan också vara så att han är ditt livs kärlek.

Det finns bara ett sätt att ta reda på det: kom bort från chattandet. Betyder det att du måste kasta dig ut på en dejt direkt? Nej. Ni kan adda varandra på Facebook, Snapchat eller Instagram för mellanlandning. Känn av läget, skicka lite röstmeddelanden eller ta en telefondejt.

Men poängen är: våga chansa. Ge inte upp för att du haft dåliga erfarenheter tidigare, får för många/få matchningar eller känner dig osäker. Vänta inte på att killen du matchade med för två månader sen ska skriva. Droppa en oneliner och starta konversationen nu.

Förhoppningsvis har denna artikel gett dig inspiration till att ta lite nya tinderbilder och hoppa på dejtingkulan igen! Vi önskar som alltid lycka till i kärlekssökandet.

Har du några egna tankar och synpunkter på hur tjejer kan lyckas bättre på Tinder? Lämna gärna en kommentar och connecta med oss. Notera att denna artikel är skriven ur en mans perspektiv. Vi träffar både män och kvinnor i alla livets skeden och utgår delvis från deras men även våra egna upplevelser.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sommarkampanj: 15% rabatt på alla fotopaket fram till 1 september! Ange kod SOMMAR15 i kassan. Våra paket

Du kanske också vill läsa…